Total Commander ftp beállítás Windows 7 alatt

A Total Commander régóta hasznos eszköze azon Windows felhasználóknak, akik nem elégszenek meg az ablakos operációs rendszer által nyújtott beépített fájlkezelési módszerekkel. Sokféle funkciója közül most azt nézzük meg, hogyan lehet a segítségével ftp-hez kapcsolódni. 

 

Indítsuk el a programot!

total commander ftp beállítás

Mivel alapvetően egy “Shareware”-ről van szó, mindig figyelmeztetni fog bennünket erre egy felugró, licensz vásárlásra ösztönző ablak, de csak a használat elején. Nyomjuk meg azt a  gombot, amelyet felkínál a pop-up ablakban a továbblépéshez.

Total Commander ftp beállítás

Navigáljunk a “Hálózat” menü “FTP kapcsolódás” pontjára.

Total Commander ftp beállítás

A “kapcsolódás FTP szerverhez” ablakban nyomjuk meg az “Új kapcsolat” gombot. 

 

Total Commander ftp beállítás

Eljutottunk a beállításokhoz. A “kapcsolat neve” szövegmezőbe írjunk be egy olyan nevet, amire el szeretnénk nevezni ftp kapcsolatunkat. A “Kiszolgáló neve” szövegmezőbe írjuk be magát az ftp címet. A felhasználónév mezőbe a szolgáltatónktól kapott felhasználónevet, a jelszó mezőbe pedig ehhez tartozó jelszavunkat gépeljük be. A “Passzív mód használata az átvitelhez” legyen bepipálva. Ha minden adatot megadtunk, kattintsunk az OK gombra.

Total Commander ftp beállítás

A “Kapcsolódás ftp szerverhez” ablakban máris láthatjuk az előbb felvett kapcsolatunkat. Klikkeljünk a “Kapcsolódásra, ha fel akarunk lépni a szerverre.

Total Commander ftp beállítás

 

A fenti képen a kapcsolódás utáni állapot látszik. Abba a mappába fog a szerver bedobni bennünket, amit megjelöltünk “Távoli mappa”-ként. Ha nem írtunk be semmit a beállításkor, akkor az alapértelmezett, szerveren beállított mappában kötünk ki és innen navigálhatunk el oda, ahová szeretnénk és van hozzá jogosultságunk.

Total Commander ftp beállítás

Ha mindennel végeztünk és nem szeretnénk tovább fenntartani a kapcsolatot, kattintsunk a “Szétkapcsolás” gombra és a kapcsolat bontódik.